Βαλτικές Xώρες – Λιθουανία – Λετονία – Εσθονία

 • 8 ημέρες‎ / 7 νύχτες
 • Από 795€ ανά άτομο
 • Προορισμός: Λιθουανία - Λετονία - Εσθονία
 • Ιούν - Ιούλ - Αύγ - Σεπτ

Σύνοψη

ΛΕΤΟΝΙΑ

Η Λετονία βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα και βρίσκεται ανάμεσα στη Λιθουανία και τη μεταξύ της Λιθουανίας και της Εσθονίας. Το τοπίο του χαρακτηρίζεται από μεγάλες παραλίες καθώς και από πυκνά, απέραντα δάση. Η πρωτεύουσα της Λετονίας είναι η Ρίγα, η οποία φιλοξενεί αξιοσημείωτη ξύλινη και αρ νουβό αρχιτεκτονική, μια τεράστια κεντρική αγορά και μια μεσαιωνική παλιά πόλη με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Τα μουσεία της Ρίγας περιλαμβάνουν το Λετονικό Εθνογραφικό Υπαίθριο Μουσείο, που παρουσιάζει τοπικές χειροτεχνίες, φαγητό και μουσική.

ΕΣΘΟΝΙΑ

Η Εσθονία, μια χώρα στη Βόρεια Ευρώπη, συνορεύει με τη Βαλτική Θάλασσα και τον Φινλανδικό Κόλπο. Συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1.500 νησιών, το ποικιλόμορφο ανάγλυφο του εκτείνεται σε βραχώδεις παραλίες, παλιά δάση και πολλές λίμνες. Παλαιότερα μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, είναι διάσπαρτο με κάστρα, εκκλησίες και φρούρια στην κορυφή ενός λόφου. Η πρωτεύουσα, το Ταλίν, είναι γνωστή για τη διατηρημένη Παλιά Πόλη της, τα μουσεία και τον Τηλεοπτικό Πύργο του Ταλίν ύψους 314 μέτρων, ο οποίος διαθέτει κατάστρωμα παρατήρησης Περιηγηθείτε στο πολυτελές παλάτι Kadriorg του Ταλίν, σχεδιασμένο για τον Μέγα Πέτρο ως δώρο στην αυτοκράτειρα Αικατερίνη.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Η μικρή χώρα στα βόρεια της Ευρώπης έχει ενδιαφέρουσα ιστορία, καλοσυνάτους κατοίκους και εκπληκτική φύση. Μπορεί βέβαια η χώρα να είναι μικρή για τα νούμερα της ΕΕ, όμως είναι αρκετά μεγάλη για τις υπόλοιπες χώρες της Βαλτικής. Για την ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη (σε έκταση) ανάμεσα στις άλλες δύο. Η Λιθουανία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση από τις βαλτικές χώρες. Η χώρα έχει πολυάριθμες λίμνες.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΡΙΓΑ – ΑΘΗΝΑ με AIR BALTIC*
 • Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
 • Επτά διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία 4*, 5* που αναγράφονται στο ημερήσιο πρόγραμμα
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά (Επιλέγουμε να μην παρέχουμε ημιδιατροφή, καθότι στις χώρες αυτές υπάρχουν τόσες πολλές και οικονομικές επιλογές για φαγητό, που είναι προτιμότερο να μην έχουμε τη δέσμευση του δείπνου στο ξενοδοχείο νωρίς το βράδυ)
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εισιτήρια για το νησιωτικό κάστρο του Τρακάι, Βόλτα με καραβάκι γύρω από αυτό, Εισιτήρια για το
 • Τελεφερίκ στο Βίλνιους, για το Παλάτι Ρούνταλε, για το μεσαιωνικό Κάστρο Τουράιντα και για την
 • Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Ταρτού
 • Επίσημοι τοπικοί ξεναγοί σε Ταλίν, Ρίγα, Βίλνιους, στα Κάστρα Τρακάι και Τουράιντα και στο ανάκτορο Ρούνταλε
 • Εμπειρότατος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και COVID ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 490 €
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, πέρα από αυτά που αναφέρονται παραπάνω
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα - Ρίγα - Βίλνιους / Λιθουανία

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AIR BALTIC για την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Ακολουθώντας μια μαγευτική διαδρομή τεσσάρων ωρών, φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, το Βίλνιουςτη μεγαλύτερη μπαρόκ παλιά πόλη της Ευρώπης και ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και πολιτιστικά της κέντρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LIETUVA VILNIUS 4* (www.radisson.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βίλνιους, Ξενάγηση, Τρακάι

Σήμερα ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη για να γνωρίσουμε το πανέμορφο ιστορικό της κέντρο. Θα επισκεφθούμε την μπαρόκ εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της. Θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον ολόλευκο Καθεδρικό ναό, τη γοτθική εκκλησία της Αγίας Άννης, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα ενός από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και θα επισκεφθούμε το μουσείο του Κεχριμπαριού, του Χρυσού της Βαλτικής. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πιο δημοφιλή τουριστική τοποθεσία της Λιθουανίας, την ιστορική πρωτεύουσά της Τρακάι, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους. Θα ξεναγηθούμε στο επιβλητικό νησιωτικό κάστρο, που αποτέλεσε έδρα του Μεγάλου Δούκα Βιτάουτας και των άλλων μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας κατά τον μεσαίωνα, αλλά και θα απολαύσουμε, καιρού επιτρέποντος, μια βόλτα με καραβάκι στη λίμνη που το περιβάλλει. Επιστροφή στο Βίλνιους και ελεύθερος χρόνος για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Θα ανεβείτε στον λόφο του Γκεντιμίνας με το ιστορικό οδοντωτό τραινάκι (έξοδα ατομικά), από όπου θα μπορείτε να θαυμάσετε μια θέα απαράμιλλης ομορφιάς προς την παλιά πόλη με τα αμέτρητα καμπαναριά. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε το Ουζούπις, ένα άγνωστο κράτος στο κέντρο της πόλης η να κάνετε μια βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Νέρις (Neris). Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βίλνιους - Κάουνας - Ανάκτορο Ρούνταλε - Ρίγα

Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, την Κάουνας, που βρίσκεται στη συμβολή των δύο μεγαλύτερων ποταμών της χώρας και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό της κέντρο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας στην παλιά πόλη θα δούμε στην κεντρική πλατεία τον Λευκό Κύκνο να δεσπόζει στο κέντρο της, ένα πανέμορφο αναγεννησιακό κτίριο που λειτουργούσε ως δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακή, κατοικία του τσάρου και φυσικά το Δημαρχείο της – τον Καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, καθώς και το σπίτι του Περκούνας, που θεωρείται το πιο όμορφο γοτθικό κοσμικό κτίριο της πόλης. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στον γραφικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης. Μετά το πέρας της περιήγησης μας θα αναχωρήσουμε για το ανάκτορο Ρούνταλε, (όπου θα ξεναγηθούμε) στο πιο σημαντικό και ξακουστό μπαρόκ παλάτι της Λετονίας και ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη μεγαλύτερη και πιο ζωντανή μητρόπολη της Βαλτικής. Η πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, θεωρείται το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Ευρώπης, καθώς η πολυτάραχη ιστορία όλων των εποχών της πόλης, την έχει προικίσει με ένα υπέροχο μείγμα μεσαιωνικών, νεοκλασικών και αρτ νουβό στοιχείων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA 4* (www.radisson.com). Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ρίγα, Ξενάγηση - Γιούρμαλα - Ρίγα

Σήμερα θα ξεκινήσουμε με την ξενάγησή μας στην πόλη της Ρίγα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε κάποια από τα πιο όμορφα κτίρια αρχιτεκτονικής αρτ νουβό στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, πλαισιωμένα από πανέμορφα μεσαιωνικά και ιστορικά κτίρια, για να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό με ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα του κόσμου, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, το κτίριο των Μαυροκέφαλων με το περίτεχνο ρολόι και το Δημαρχείο. Μετά την ξενάγησή μας θα αναχωρήσουμε για τη λουτρόπολη Γιούρμαλα, τη Ριβιέρα της Βαλτικής όπως αποκαλείται. Η περίτεχνη ξύλινη αρχιτεκτονική της και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον με τα τεράστια δέντρα δίπλα στην απέραντη αμμουδιά, θα μας γεμίσουν με εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς. Επιστροφή στη Ρίγα και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ρίγα - Ταλίν, Ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση για το Ταλίν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, μια πόλη της οποίας το ιστορικό κέντρο μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Άφιξη και η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο μικρό κουκλίστικο Ταλίν. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε το τεράστιο πάρκο Καντριόργκ (Kadriorg), το οποίο είχε σχεδιάσει ο Μεγάλος Πέτρος για τη γυναίκα του Αικατερίνη. Αφού θαυμάσουμε το μπαρόκ πρώην θερινό ανάκτορο τους – σήμερα μουσείο Ευρωπαϊκής τέχνης – Συνεχίζουμε για το το Song Festival Grounds, (εφόσον είναι ανοιχτό) έναν τεράστιο υπαίθριο συναυλιακό χώρο σε μορφή όστρακου, που έχει μεγάλη σημασία για τους Εσθονούς. Στην επιστροφή μας προς το ιστορικό κέντρο του Ταλίν θα φτάσουμε στον λόφο Τουμπέα για να δούμε το κτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής κάστρο – το οποίο είχε μετατραπεί σε μπαρόκ παλάτι από τη Μεγάλη Αικατερίνη και σήμερα φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της χώρας – τον μεγαλοπρεπή ρωσικό ορθόδοξο ναό και τον έξοχα διατηρημένο Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα. Κατηφορίζουμε προς την κεντρική πλατεία της Κάτω Πόλης, όπου βρίσκεται το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό του και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON COLLECTION TALIN 5*. Ελεύθερο το απόγευμά σας για να εξερευνήσετε τη μικρούλα πόλη του Ταλίν. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ταλίν, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι)

Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω γνωριμία με το μικρό γραφικό Ταλίν. Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, (έξοδα ατομικά). Μεταφορά με υπερσύγχρονα πλοία (Ταλίν – Ελσίνκι- Ταλίν), όπου στην περίοδο Ιουνίου και Ιουλίου θα θαυμάσουμε και τις λευκές νύχτες του βορρά.

Περιγραφή προαιρετικής εξόρμησης
Η γνωριμία μας με τη γοητευτική Κόρη της Βαλτικής την ευτυχέστερη χώρα, θα ξεκινήσει από το πάρκο Σιμπέλιους, αφιερωμένο στον εθνικό συνθέτη της χώρας με το τεράστιο μοντέρνο γλυπτό, που μοιάζει να τραγουδάει με τον άνεμο. Θα περάσουμε από Ολυμπιακό Στάδιο, θα κατηφορίσουμε τη λεωφόρο Mannerheimintie με τα εντυπωσιακά κτίρια και θα δούμε το όμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης, τα περίφημα παγοθραυστικά της, για να καταλήξουμε στην πλατεία της ψαραγοράς με την κεντρική υπαίθρια αγορά, όπου μπορεί κανείς να βρει πληθώρα τοπικών λιχουδιών, αναμνηστικών και χειροποίητων δημιουργιών. Επιστροφή με το πλοίο στο Ταλίν και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ταλίν - Ταρτού - Κάστρο Τουράιντα (περιοχή Σιγκούλντα) - Ρίγα / Λετονία

Πρωινή αναχώρηση για την αρχαιότερη πόλη της χώρας το Ταρτού, στην οποία οι πολυάριθμοι φοιτητές του παλαιότερου πανεπιστημίου της Βόρειας Ευρώπης προσδίδουν μια ιζωντάνια και πολιτιστική κίνηση. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τη γραφική πλατεία του Δημαρχείου με την χαρακτηριστική της κρήνη, το κεκλιμένο σπίτι, και την αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Συνεχίζουμε για μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας, τη Σιγκούλντα, την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα της οποίας απολάμβαναν ανά τους αιώνες αριστοκράτες και καλλιτέχνες. Εκεί θα επισκεφθούμε το κάστρο Τουράιντα, έδρα του επισκόπου μεσαιωνικού ηγέτη της περιοχής και των ιπποτών του. Τέλος αναχώρηση για την Ρίγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE SPA 4*.Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Ρίγα - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Χρήσιμες Πληροφορίες

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Οι προαιρετικές εκδρομές διοργανώνονται σε συνεννόηση με τον τοπικό πράκτορα και εξαρτώνται
  από τον αριθμό των συμμετεχόντων καθώς και από τη διαθεσιμότητα / τιμή των πούλμαν
 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας
Τιμή
από795€
Όνοματεπώνυμο*
Διεύθυνση email*
Μήνυμα*
* Συμφωνώ με τους Όρους παροχής υπηρεσιών και τη Δήλωση απορρήτου.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5183

Εμπιστευτείτε μας


Μοναδικές προσφορές
Πάντα δίπλα σας 24/7
Εκδρομές & δραστηριότητες
Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση

Χρειάζεστε βοήθεια?


241 053 7208

info@stergiaki.gr