Σάμος

 • 6 ημέρες‎ / 5 νύχτες
 • Από 799€ ανά άτομο
 • Προορισμός: Σάμος
 • Καλοκαίρι 2024

Σύνοψη

 

6 μέρες Σάμος – Ποτοκάκι – Μ. Παναγιά – Κουμαραδαίοι – Μουσείο Φυσ. Ιστορίας – Μυτιληνιοί – Καταρράκτες – Ποτάμι – Πυθαγόρειο – Ευπαλίνειο – Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιανής – Μυκάλη – Ψιλή Άμμος – Ηραίον – Ναός της Ήρας – Αρχαιολογικό μουσείο – Τσαμαδού / Τσαμπού – Μουσείο Οίνου. Διαμονή στo Hydrele Hotel 4*  με 4 γεύματα. 

 

Περιλαμβάνονται

 • Διαμονή στo Hydrele Hotel 4*  
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Περιηγήσεις σε χωριά
 • Συνοδός εκδρομής
 • 5 (πέντε) γεύματα σε εστιατόρια με τοπική κουζίνα
 • Αρχηγός / Συνοδός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών 
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου 72 €
 • O εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση),  θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους 
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Σάμος – Ποτοκάκι – Μ. Παναγιά – Κουμαραδαίοι – Μουσείο Φυσ. Ιστορίας – Μυτιληνιοί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Σάμο.Άφιξη στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος» και ξεκινάμε να γνωρίσουμε το νησί του Πυθαγόρα. Το νησί της Σάμου με πλούσια ιστορία και παράδοση, παραμένει ένας ανεξερεύνητος προορισμός οπού εμείς θα ανακαλύψουμε. Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας Hydrele 4* για να τακτοποιηθούμε, να ξεκουραστούμε και να βουτήξουμε στα δροσερά νερά της παραλίας του Ποτοκακίου. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Ι.Μ. Μεγάλης Παναγίας για ένα σύντομο προσκύνημα και έπειτα θα μεταβούμε στο εργαστήριο κεραμικής όπου θα μάθουμε για την περίφημη δίκαιη κούπα του Πυθαγόρα. Η συνέχεια θα μας βρει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το μυθικό «Καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη. Έπειτα θα γευματίσουμε στην όμορφη πλατεία του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

2η μέρα: Καταρράκτες – Ποτάμι – Πυθαγόρειο

Μετά το πλούσιο πρωινό, θα εξορμήσουμε στη δυτική πλευρά του νησιού, στους Καταρράκτες, όπου θα απολαύσουμε μια δροσερή πεζοπορία, παίρνοντας μια εικόνα από τις ομορφιές της άγριας Σαμιακής φύσης Έπειτα θα περιηγηθούμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, το Καρλόβασι. Μια πόλη με πλούσιο παρελθόν, που καταγράφεται στην ίδια την όψη της με τα επιβλητικά αρχοντικά, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις εκκλησίες κ.α.. Θα συνεχίζουμε να δροσιζόμαστε, βουτώντας στη χαρακτηριστική παραλία «Ποτάμι», όπου θα έχουμε ελεύθερη ώρα να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε νόστιμα εδέσματα σε εστιατόριο στο Πυθαγόρειο. Αργότερα θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε βολτάροντας στο λιμάνι του Πυθαγορείου, μέχρι την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Ευπαλίνειο – Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιανής – Μυκάλη – Ψιλή Άμμος – Ηραίον

Μετά το πλούσιο πρόγευμα μας, η πρώτη μας επίσκεψη θα γίνει σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του νησιού, το Ευπαλίνειο Όρυγμα, αναγνωρισμένο από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως και η ευρύτερη περιοχή του Πυθαγορείου. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα παγκόσμιο αρχιτεκτονικό θαύμα και αποτελεί τεκμήριο του υψηλού επιπέδου γνώσεων των αρχαίων Ελλήνων μηχανικών. Εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα της εποχής, που σήμερα διδάσκεται στις αρχιτεκτονικές σχολές της Αμερικής. Εκεί κοντά βρίσκεται η Μονή της Παναγιάς Σπηλιανής χτισμένη μέσα σε μία σπηλιά, σε αμφιθεατρική τοποθεσία, με την θαυματουργή εικόνα και το πετρωμένο καράβι των πειρατών. Σύμφωνα με αρχαίες πηγές, το σπήλαιο αποτελούσε τόπο λατρείας από την αρχαιότητα. Συνεχίζουμε με μια χαλαρή περιήγηση στο γραφικό Πυθαγόρειο, που πήρε την ονομασία του από τον ξακουστό μαθηματικό μας και κατέχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εκεί βρίσκεται το πρώτο τεχνητό λιμάνι στον κόσμο! Στη συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση στην περιοχή Μυκάλη, το κοντινότερο σημείο Ελλάδας – Τουρκίας, στο οποίο έγιναν 2 ηρωικές ναυμαχίες, ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα. Εκεί θα χαζέψουμε τα εντυπωσιακά ροζ φλαμίνγκο που μας επισκέπτονται κάθε άνοιξη. Θα καταλήξουμε στην παραλία της Ψιλής Άμμου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κολυμπήσουμε σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια. Στη συνέχεια θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο Ηραίον για φαγητό σε εστιατόριο, δοκιμάζοντας φρέσκα τοπικά προϊόντα και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ποτό μας πάνω στο κύμα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ναός της Ήρας – Αρχαιολογικό μουσείο – Τσαμαδού / Τσαμπού – Μουσείο Οίνου

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε χώρο του ναού της Ήρας, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο μνημείων της Unesco. Το Ηραίο της Σάμου αποτέλεσε το μεγαλύτερο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Συνδεόταν πολιτικά και διοικητικά με την αρχαία πόλη της Σάμου, το σημερινό Πυθαγόρειο. Σύμφωνα με το μύθο στην όχθη του ποταμού Ίμβρασσου κάτω από μια λυγαριά γεννήθηκε η θεά και έτσι θεωρήθηκε ως το ιερό δέντρο της Ήρας. Εκεί λοιπόν σε αυτόν τον ενεργειακό χώρο, θα ξεναγηθούμε και θα θαυμάσουμε την πολυτραγουδισμένη Κολώνα ύψους 11μ , η μοναδική διασωθείσα από τις 105 του ιερού. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Σάμου. Το μουσείο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο Κούρο που υπάρχει στην Ελλάδα ύψους 5,25μ. Η συνέχεια θα μας βρει στην πανέμορφη παραλία Κοκκαρίου με ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Έπειτα θα μεταβούμε στο Κοκκάρι για να γευματίσουμε σε εστιατόριο και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα μας βρει στην πρωτεύουσα της Σάμου, όπου θα επισκεφτούμε το μουσείο οίνου της Ένωσης Οινοπαραγωγών Σάμου, για να μάθουμε την ιστορία του ξακουστού και πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού και να το γνωρίσουμε με όλες μας τις αισθήσεις. Έπειτα θα υπάρξει ελεύθερη ώρα στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. 

5η μέρα: Προαιρετική ημερήσια κρουαζιέρα

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα εξερευνήσουμε τα συναρπαστικά νερά γύρω από τη Σάμο, τόσο πάνω όσο και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας! Θα επισκεφθούμε ιδιαίτερες φυσικές τοποθεσίες, που έχουν πρόσβαση μόνο με σκάφος, όπως το Ποσειδώνιο με το μοναδικό του τοπίο, την κρυμμένη χρυσαφένια αμμουδιά της Μεγάλης Λάκκας, τη γαλήνια παραλία Κυριακού και τη μαγευτική Σαμιοπούλα. Οι καπετάνιος μας, θα έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα με παράκτια περιήγηση, βουτιές από το σκάφος, μπάρμπεκιου και άλλα πολλά που συνθέτουν την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία! Μετά την επιστροφή μας, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα του νησιού για να απολαύσουμε το ποτό μας στα μπαράκια εκεί που σκάει το κύμα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

**Οι πελάτες που δε θα ακολουθήσουν την προαιρετική εκδρομή, θα έχουν ελεύθερη μέρα με γεύμα στο ξενοδοχείο.

6η μέρα: Αναχώρηση

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για τα τελευταία ψώνια – σουβενίρ στο Πυθαγόρειο με μια σύντομη περιήγηση στο Κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη, πρωτοστάτη της επανάστασης της Σάμου από την τουρκοκρατία. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σάμου για την πτήση μας στην Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας στο μαγευτικό νησί του Πυθαγόρα.

Χρήσιμες Πληροφορίες

ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Πτήσεις µε Sky Express (13-18/7):

Αθήνα – Σάμος: 11:00 – 11:55   GQ310 
Σάμος – Αθήνα:  16:15-17:10   GQ311

Πτήσεις µε Sky Express (31/8-5/9):

Αθήνα – Σάμος: 11:00 – 11:55   GQ310 
Σάμος – Αθήνα:  16:15-17:10  GQ311

 

Τιμή
από799€
Όνοματεπώνυμο*
Διεύθυνση email*
Μήνυμα*
* Συμφωνώ με τους Όρους παροχής υπηρεσιών και τη Δήλωση απορρήτου.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5114

Εμπιστευτείτε μας


Μοναδικές προσφορές
Πάντα δίπλα σας 24/7
Εκδρομές & δραστηριότητες
Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση

Χρειάζεστε βοήθεια?


241 053 7208

info@stergiaki.gr